Environmentalist


محیط زیست > حیوانات  - همشهری آنلاین: مطالعات محققانی که روی زندگی کوچک‌ترین آهوی جهان مطالعه می‌کنند نشان می‌دهد که زندگی این گونه از آهوها که جمعیت آنها رو به کاهش بوده توسط سگ‌های محلی در معرض تهدید قرار گرفته است

به گزارش خبرگزاری مهر، حرکات کوچک‌ترین آهوی جهان توسط یک گروه از محققانی که درباره علت کاهش جمعیت این گونه تحقیق می‌کردند، دنبال شده است. ادواردو سیلویا رودریگرز از دانشگاه فلوریدا با استفاده از دوربین‌های تله‌ای زندگی این گونه از آهوها را در جنگل‌های شیلی مطالعه کرده است.

ماهیت گریزپا و زیستگاه متراکم کوچک‌ترین آهوی جهان موجب شده که تخمین جمعیت این گونه دشوار شود. براساس اعلام "سیستم اطلاعات گونه‌های بین المللی" درحال حاضر بیش از 130 آهو در محیط‌های محافظت شده زندگی می‌کنند که این تعداد دربرگیرنده مادران و آهوهای تازه متولد شده نیز می‌شود.

محققان برای تحقیق درباره تراکم این گونه در حیات وحش دوربین‌هایی را در منطقه محافظت شده ولدیویان شیلی که گفته می‌شود محل اصلی اقامت این نوع آهو است کار گذاشته‌اند.

گفته شده این گونه از آهوها در جنگل‌های معتدل زندگی می‌کنند، اما از بین رفتن ویژگی‌های اصلی محل سکونت آنها یکی از علت‌های کاهش جمعیت کوچک‌ترین آهوی جهان محسوب می‌شود.

درحالی که محل سکونت انسان به جنگل‌ها نزدیک‌تر شده است، مسئولان مناطق محافظت شده نسبت به این مسئله که کوچک‌ترین آهوی جهان با افزایش دما رو به رو شود ابراز نگرانی کرده‌اند.

دوربین‌های تله‌ای محققان که زندگی این گونه آهوها را مطالعه می‌کردند درست چند ساعت پس از عبور آهوها از یک منطقه، تصویر سگ‌هایی را نشان می‌دهد که از همان منطقه عبور کرده‌اند.

پس از مصاحبه به صاحبان محلی سگ‌ها مشخص شده است که آهوها توسط سگ‌های محلی و آزاد تعقیب می‌شوند. سیلویا در این رابطه گفت: تحقیقات ما نشان می‌دهد که سگ‌ها علاوه بر این که این آهوها را می‌کشند، بر نحوه استفاده آنها از فضاهای جنگل تأثیرگذار هستند.

نتایج این تحقیق به صراحت بیان کرده که باید از ورود سگ‌ها به مناطق محافظت شده جلوگیری کرد. سیلویا گفت: این درحالی است که مدیریت این مشکل پیچیده به نظر می‌رسد.

وی همچنین توضیح داد که سگ‌ها برای حفظ یک گله کوچک کاربرد دارند، بنابراین تنها کاری که باید انجام دهیم این است که از مردم محلی بخواهیم سگ‌های خود را کنترل کنند.

این گونه آهو در سال 1997 کشف شد. یک آهوی بالغ از این گونه حدود 50 سانتیمتر ارتفاع دارد و وزن آن به 11 کیلوگرم می‌رسد. رنگ آنها قهوه‌ای روشن است.

کوچکترین آهوی جهان در سال 1997 کشف شد

وزن این گونه از آهو به 11 کیلوگرم می رسد

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 16 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

لاک پشت های ساکن ایران شامل سه گونه لاک پشتهای آبزی ( آب شور ) ، لاک پشتهای نیمه آبزی ( آب شیرین ) و لاک پشتهای خاکی می شوند. لاک پشتهای آبزی در جنوب ایران در خلیج فارس و دریای عمان زندگی می کنند و شامل گونه های زیر می شوند :

1- لاک پشت سرخ دریایی
نام عمومی : Red Sea Turtle
نام علمی : Caretta caretta

 - Red Sea Turtle ( Caretta caretta )از خانواده لاک پشتهای دریایی است. ساکن خلیج فارس و دریای عمان است و زندگی کاملا دریایی دارد و طول لاک آن به 150 سانتی متر می رسد.

2- لاک پشت سبز دریایی
نام عمومی : Green Sea Turtle
نام علمی : Chelonia mydas
لاک پشت سبز - Green Sea Turtle ( Chelonia mydas )از خانواده لاک پشتهای دریایی است. ساکن خلیج فارس و دریای عمان است و زندگی کاملا دریایی دارد و طول لاک آن به 110 سانتی متر و به وزنی در حدود 200 کیلوگرم می رسد. گیاهخوار هستند و از گیاهان آبی و جلبک ها تغذیه می کنند اما جوانترها گاهی خرچنگ ها ، ماهیان ژله ای ، حلزونها و اسفنج ها را هم می خورند. بین 70 تا 130 تخم گذاشته می شود که اندازه ای برابر توپ پینگ پنگ دارند و بعد از 45 تا 75 روز لاک پشت های کوچک بدنیا می آیند. تخم گذاری در شب انجام می شود و بچه ها هم شب هنگام متولد می شوند.

3- لاک پشت منقار عقابی
نام عمومی : Hawksbill Sea Turtle
نام علمی : Eretmochelys imbricata
لاک پشت عقابی -  Hawksbill Sea Turtle ( Eretmochelys imbricata )ساکن خلیج فارس و دریای عمان است. زندگی کاملا دریایی دارد. طول لاک آن به 75 سانتی متر می رسد. بین 30 تا 50 سال عمر می کنند. همه چیزخوارند و از گیاهان و حیوانات کوچک تغذیه می کنند مثل گیاهان دریائی ، اسفنج ها ، بی مهره گان ( بخصوص ماهیان ژله ای ) ، ماهی ها و خرچنگ های کوچک اما بخش عمده ای از تغذیه این لاک پشت ها را همان اسفنج ها تشکیل می دهند. ماده ها هر دو تا سه سال یکبار بین ماه های اگوست تا نوامبر شبانه برای تخم گذاری به ساحل می آیند و حدود 140 تخم می گذارند .

4- لاک پشت زیتونی ریدلی
نام عمومی : Olive Ridly Sea Turtle
نام علمی : Lepidochelys olivacea
لاک پشت زیتونی ریدلی - Olive Ridly Sea Turtle ( Lepidochelys olivacea )از خانواده لاک پشتهای دریایی است. ساکن خلیج فارس و دریای عمان است. طول لاک این سنگ پشت به حدود 70 سانتیمتر می رسد. لاک این لاک پشت به رنگ سبز زیتونی است و به وزنی بالای 50 کیلوگرم خواهد رسید. همه چیز خوار است. هر دو تا سه سال یکبار تخم گذاری می کند و در هر بار تخم گذاری 105 تا 115 تخم می گذارد که بعد از 45 تا 70 روز بچه لاک پشت ها متولد می شوند.

5- لاک پشت پشت چرمی
نام عمومی : Leatherback Sea Turtle
نام علمی : Dermochelys coriacea
لاک پشت چرمی - Leatherback Sea Turtleساکن خلیج فارس و دریای عمان است و بزرگترین لاک پشت جهان محسوب می شود با طول لاک برابر 2.7 متر و وزن 725 کیلوگرم .این لاک پشت ها تنها خزندگان در جهان هستند که به اعماق آب فرو می روند. حتی گاهی در مناطقی عمیق تر از 1200 متر هم دیده شده اند. گوشتخوارند. عمده تغذیه شان از ماهیان ژله ای است . مهره داران و بی مهره گان شامل حلزون ها ، هشت پایان ، توتیاهای دریائی و ماهیان کوچک هم در فهرست غذاییشان وجود دارند اما گاهی از جلبک ها هم تغذیه می کنند. نکته قابل توجه این است که این لاک پشت ها می توانند غذای مورد نیازشان را هم از سطح آب و هم از اعماق به دست آورند. جفت یابی و جفت گیری در آب انجام می شود. لاک پشت های نر هیچگاه بعد از خروج از تخم و ورود به آب تا پایان عمر ، اقیانوس را ترک نمی کنند اما ماده ها برای تخم گذاری خود را به سواحل می رسانند. تمام لاک پشت های آبی یک ساحل مشخص را برای تخم ریزی انتخاب می کنند و دگرباره به همان مکان باز می گردند اما لاک پشت های پشت چرمی هر بار ساحلی غیر از ساحل قبلی را برای تخمگذاری در نظر می گیرند.بین 50 تا 166 تخم که بعد از حدود 60 تا 70 روز لاک پشت های کوچک متولد می شوند. همانند سایر خزندگان ، جنسیت بچه ها را دمای محیط تعیین می کند. از وجود آن در سالهای اخیر اطلاعی در دست نیست. احتمال انقراض آن وجود دارد.

- لاک پشت های نیمه آبزی ایران شامل دو گونه نیمه آبزی در شمال ایران و گونه لاک نرم در جنوب غرب ایران می شود. این لاک پشتها عبارت اند از :

1- لاک پشت برکه ای اروپایی
نام عمومی : European Pond Turtle
نام علمی : Emys orbicularis
لاک پشت برکه ای اروپایی - European Pond Turtle ( Emys orbicularis )از خانواده لاک پشتهای برکه ای است که در برکه، تالاب و آبهایی با جریان کند زندگی می کنند. همه چیز خوار است و از گیاهان آبزی، حشرات، ماهی و دوزیستان تغذیه می کند.طول لاک آن به 20 سانتی متر می رسد. در مجاورت کناره دریای خزر تا آذربایجان شرقی زندگی می کند.

2- لاک پشت برکه ای خزری
نام عمومی : Caspian Pond Turtle
نام علمی : Mauremys caspica
لاک پشت برکه ای خزریلاک پشت برکه ای خزری - Caspian Pond Turtle ( Mauremys caspica )از خانواده لاک پشتهای برکه ای است. طول لاک آن به 23 سانتی متر می رسد و رنگ آن قهوه ای زیتونی یا سبز زیتونی است. ساکن استانهای شمالی، غربی، جنوب غرب، لرستان و فارس و بوشهر است.

3- لاک پشت فراتی
نام عمومی : Soft shell
نام علمی : Rafetus euphraticus
لاک پشت فراتی - Soft shell ( Rafetus euphraticus )از خانواده لاک پشتهای سه چنگالی است. طول لاک آن به 29 سانتی متر می رسد. لاک آن به جای صفحات سخت از پوستی چرم مانند تشکیل شده است. از ماهی، سخت پوستان، نرمتنان تغذیه می کند. ساکن رود کارون و رود جراحی در خوزستان است.

- ایران دارای دو نوع از لاک پشتهای خاکی می باشد. این لاک پشتهای تقریبا در همه جای ایران یافت می شوند. این دو نوع لاک پشت عبارت اند از :

1- لاک پشت روسی
نام عمومی : Russian Turtle
نام علمی : Testudo horsfieldii
لاک پشت آسیایی یا روسی - Russian Turtle ( Testudo horsfieldii )از خانواده لاک پشتهای زمینی است. طول لاک آن به 20 سانتی متر می رسد. ساکن شرق کشور استانهای مازندران، خراسان، سمنان، سیستان و بلوچستان است. محیط علفزار و جویبارهای واقع در تپه ماهورها را ترجیح می دهد.

2- لاک پشت مهمیزدار
نام عمومی : Spur-Thighed Tortoise
نام علمی : Testudo graeca
لاک پشت مهمیزدار - Spur-Thighed Tortoise ( Testudo graeca )از خانواده لاک پشتهای زمینی است. طول لاک آن به 25 سانتی متر می رسد. علت نام گذاری آن نقش و نگار لاک آن و حالت فلسهای روی لاک رویی آن است. در سراسر فلات ایران یافت می شود. در مزارع، باغها و هر جا که گیاه کافی وجود داشته باشد زندگی می کند.

این مطلب ویرایش جدید مطلب لاک پشتهای ساکن ایران است که چندین ماه پیش نوشته شده بود. در این مطلب به جز استفاده از مطلب لاک پشتهای ساکن ایران از عکسهای جدید و نوشته های لاک پشت Turtle در راز بقا نیز استفاده شده است. همچنین نسخه انگلیسی این مطلب در فروم لاک پشتها در آدرس Iranian Native Turtles Photos قرار دارد.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 16 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

همه از پرواز گفتند کسي نگفت که روزي ، لحظه اي در خيال پرواز سقوط خواهی کرد

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 16 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

متن های زیبا برای تبریک روز پدر 91

 

اگر بدانی
چه کسی،کشتی زندگی را
از میان موج های سهمگین روزگار
به ساحل آرام رویاهایت
رسانده است؟
“پدرت” را می پرستی . . .
روز پدر مبارک

 

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: پنج شنبه 11 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: پنج شنبه 11 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

هما

هما، زیبا و مغرور
یک لحظه ناب در طبیعت ایران. مرغ سعادت در کمال زیبایی و غرور. هما در گستره های وسیعی از طبیعت ایران، از البرز تا سیستان زندگی می کند. زیستگاههای آن با استرس زیادی مواجه هستند اما خوشبختانه هما هنوز وارد فهرست قرمز انقراض نشده است.

 

 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 9 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

گرمايش زمين - تغييرات آب و هوايي

کشاکش فقر و غنا: چه کسي آلاينده تر است؟
باز هم دولتها در باره گرمایش جهانی به توافق نرسیدند
ایرن- دور دیگری از مذاکرات جوی سازمان ملل بدون نتیجه گیری درباره نحوه تقسیم وظایف و مسوولیت‌های هر کشور برای مقابله با پدیده گرمایش جهانی، پایان یافت.

به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران، کارشناسان زیست محیطی معتقدند: علت اصلی عدم موفقیت برای نتیجه گیری قطعی در این مذاکرات این است که کشورها هنوز بر سر این مساله که کدام کشور‌ها فقیر و کدام کشورها ثروتمند هستند، به توافق نرسیده‌اند. برای مثال چین در تلاش است تا سهم دهه‌های گذشته را در تولید گازهای گلخانه‌ای بین کشورهای توسعه ‌یافته و کشورهای در حال توسعه تقسیم کند و اصرار دارد که به لحاظ تاریخی، غرب بیشترین سهم را در تولید گازهای گرم کننده زمین و در نتیجه در ایجاد تغییرات جوی خطرناک در این سیاره داشته است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، از سوی دیگر آمریکا و اروپا نیز در این مذاکرات دو هفته‌ای که روز گذشته (جمعه) در شهر «بن» خاتمه یافت اعلام کردند که نظام فعلی برای تعیین و دسته بندی کشورهای مرفه و در حال توسعه قادر نیست واقعیت‌های اقتصادی کنونی مربوط به کشورهای مختلف را به درستی آشکار کند و این نظام باید در پیمان جدید تغیرات جوی جهانی که در سال 2015 میلادی تکمیل خواهد شد، تغییر کند تا به درستی مشخص شود چه کشورهایی واقعا ثروتمند و چه کشورهایی واقعا فقیر هستند تا معلوم شود بار مسوولیت کنترل پدیده گرمایش جهانی باید بیشتر بر دوش کدام کشورها قرار گیرد.

از سوی دیگر مذاکرات جوی سازمان ملل نیز بر این اساس قرار گرفته که کشورهای صنعتی و مرفه‌تر باید برای مقابله با تغییرات جوی و کاهش گازهای گلخانه‌ای ملزم به پذیرش تعهدات بیشتری هستند و باید پیشگام عمل کردن به تعهداتشان در این زمینه باشند. در نهایت این اختلاف نظرها پرونده تغییرات جوی در مذاکرات سازمان ملل را بار دیگر بی نتیجه گذاشت.


 // www.iren.ir //
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 9 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

درناي سيبري

رئيس محيط زيست بابلسر و فريدونکنار مطرح کرد
درنای امید تنها مهمان تالاب‌های مازندران/ مهاجرت 7 میلیون قطعه پرنده به فریدونکنار
ایرن:رئیس اداره حفاظت از محیط زیست بابلسر و فریدونکنار گفت: در سال‌های گذشته دو قطعه پرنده درنای سفید سیبری به فریدونکنار مهاجرت می‌کردند، اما هم‌اکنون فقط درنای امید به این شهرستان مهاجرت دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس: عبدالرضا صادقی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرستان فریدونکنار اظهار داشت: در فصل شکار پروانه شکار برای شکارچیان منطقه صادر شده با این تفاوت که در سال‌های گذشته روزهای شکار سه روز در طول هفته بوده که حالا به دو روز چهارشنبه و پنجشنبه تقلیل پیدا کرده است.وی افزود: از وجود دامگاه‌داران و س‌ان‌جی‌ها و دوستداران طبیعت استفاده شده و با استفاده از ظرفیت مأموران محیط زیست از زیستگاه‌های طبیعی شهرستان‌های بابلسر و فریدونکنار نگهداری می‌شود.رئیس اداره حفاظت از محیط زیست بابلسر و فریدونکنار ادامه داد: در آبان ماه سال گذشته درنای سفید سیبری به تالاب‌های بین‌المللی فریدونکنار آمد.
به گفته صادقی در سال گذشته بیش از هفت میلیون قطعه پرنده به تالاب‌های فریدونکنار آمدند که در طول فواصل بعضی از آنها در زیستگاه‌های منطقه ماندند و بعضی نیز مهاجرت کرده‌اند.
وی بیان داشت: آذر ماه پیک ماه مهاجرت پرندگان به فریدونکنار محسوب می‌شود.صادقی خاطرنشان کرد: مرغابی، خوتکا، آنگوت، هواسیر، قو و غاز انواع پرندگان مهاجر فریدونکنار هستند.
این مسئول گفت: در سال گذشته اسلحه‌های شکاری غیرمجاز شناسایی شده و با هماهنگی مقامات قضایی مورد پیگرد قانونی قرار گرفته است.رئیس اداره حفاظت از محیط زیست بابلسر و فریدونکنار تصریح کرد: در سال‌های گذشته دو قطعه پرنده درنای سفید سیبری به فریدونکنار مهاجرت می‌کردند اما از سال 87 درنای آرزو در مناطقی نامعلوم تلف شده و هم اکنون فقط درنای امید به این شهرستان مهاجرت دارد.وی اذعان داشت: درنای امید از اوایل آبان ماه میهمان فریدونکناری‌ها می‌شود و تا پایان اسفند ماه نیز به مهاجرت خود در فریدونکنار و در واقع کشورمان پایان می‌دهد.به گفته صادقی، تمام همت مدیران و مسئولان حفاظت از محیط زیست به ویژه در استان و شهرستان حفظ، نگهداری و حراست از این قطعه پرنده نایاب است که پس از مهاجرت سلامت، اسکانی بی دردسر و برگشت سالم و بی‌دغدغه را در تالاب‌های فریدونکنار تجربه کند.


 www.iren.ir
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 8 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

گوزن


گوزن‌ها امواج فرابنفش را مي‌بينند
ايرن:بررسي‌هاي انجام شده روي گروهي از گوزن‌ها نشان داده است چشم‌هاي اين گروه از موجودات علاوه بر نور مرئي نسبت به امواج فرابنفش نيز از خود واکنش نشان مي‌دهد.

به گزارش خبرگزاري جام جم آنلاين:
در حقيقت برخلاف ديگر موجوداتي که در گروه پستانداران قرار مي‌گيرند، قرنيه چشم گوزن‌ها اين ويژگي را دارد که به امواج فرابنفش اجازه مي‌دهد وارد چشم شده و از سلول‌هايي که در مسير نور قرار مي‌گيرد عبور کند. در شبکيه چشم گوزن‌ها مانند برخي حيوانات سلول‌هاي ميله‌اي و مخروطي براي جذب امواج فرابنفش وجود ندارد، بلکه سلول‌هاي معمولي و عادي شبکيه نسبت به محرک‌هايي هرچند ضعيف نيز از خود واکنش نشان مي‌دهد.اگرچه بسياري از پرندگان توانايي تشخيص امواج فرابنفش را دارند، اما اين ويژگي در ميان پستانداران نادر است و در اين ميان جوندگاني مانند موش‌ها و خفاش‌ها استثنا هستند.
گوزن‌هايي که ساکن مناطق شمالي کره زمين هستند براي زندگي در دشت‌هاي بي‌درخت پوشيده از گلسنگ‌هاي قطبي سازگاري دارند. اين موجودات داراي بيني اختصاصي هستند و شکل استخوان بيني آنها مارپيچي و به گونه‌اي است که مي‌تواند هواي سردي را که وارد مجراي تنفسي مي‌شود گرم کند.
همچنين يکي از ويژگي‌هاي جالب توجه اين موجودات اين است که در فصول سرد سال لايه‌اي اسفنجي‌شکل روي سم‌ها ايجاد مي‌شود که گوزن‌ها مي‌توانند به کمک آن روي گل و لاي به آساني راه بروند. با شروع فصل سرما لايه‌اي سخت و مستحکم جايگزين بافت اسفنجي شده و به اين ترتيب گوزن‌ها مي‌توانند حتي روي برف و يخ نيز به آساني راه بروند بنابراين چندان عجيب نيست که توانايي‌هاي ديداري اين موجودات نيز در مقايسه با ديگر موجودات اختصاصي باشد.اما فکر مي‌کنيد آيا اساسا لازم است موجودات، توانايي تشخيص امواج فرابنفش را داشته باشند؟ گوزن‌ها ساکن دشت‌هاي بي‌درخت هستند و سکونتگاه آنها مناطقي است که از گلسنگ، برگ، چمن و جگن که گونه‌اي از چمن بومي زمين‌هاي مرطوب است، پوشيده شده است. گلسنگ که منبع اصلي تامين غذاي اين موجودات در فصل زمستان است امواج فرابنفش را جذب خود مي‌کند. به همين سبب در ميان انبوهي از برف که در فصل زمستان سطح زمين را مي‌پوشاند، گوزن‌ها مي‌توانند گلسنگ‌ها را به رنگ سياه ديده و تشخيص دهند. بازتابش امواج فرابنفش از سطح گلسنگ‌ها موجب مي‌شود حتي علي‌رغم اين ‌که اين گياه در زير برف مخفي شده باشد، گوزن‌ها بتوانند براحتي آنها را بيابند. اين توانايي به اين گروه از موجودات اين امکان را مي‌دهد تا بتوانند منبع غذاي زمستاني‌شان را شناسايي کرده و از گرسنگي در امان بمانند.


منبع خبر // www.iren.ir //
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 8 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

آهو

مدير کل دفتر حيات وحش محيط زيست:
صدور پروانه شکار آهو را تکذيب مي کنم
ايرن: مدير کل دفتر حيات وحش سازمان محيط زيست صدور پروانه شکار 40 آهو در زيستگاه بيدوئيه را تکذيب کرد.

به گزارش خبرگزاري محيط زيست ايران، حسين محمدي ضمن تکذيب اين خبر گفت :" هيچ پروانهاي براي شکار آهو در زيستگاه هاي کشور صادر نشده است ."
پيش از اين عارف کيا رئيس اداره محيط زيست بردسير در گفتگو با ايرن از صدور پروانه شکاربراي 40 راس آهو خبر داده بود.
زيستگاه بيدوئيه در بردسير حدود 600 آهو دارد.


 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 8 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

ببر

مدير کل دفتر حيات وحش و تنوع زيستي:
سايت نگهداري ببر سيبري تا پايان سال آماده مي شود
ايرن – محمد محمد پور:مديرکل دفتر حيات وحش و تنوع زيستي سازمان حفاظت از محيط زيست گفت:"تا پايان سال سايت نگهداري از ببرهاي سيبريايي آماده و به ما تحويل مي شود."

به گزارش خبرگزاري محيط زيست ايران،حسين محمدي با اعلام اين خبر افزود:" به گفته مدير کل دفترحيات وحش و تنوع زيستي سازمان محيط زيست سايت ميانکاله براي نگهداري سه جفت ببر سيبريايي احداث شده است.
به گزارش خبرگزاري محيط زيست ايران، حسين محمدي افزود:"سايت به گونه اي طراحي شده که سه جفت ببر بتوانند در آن زيست کنند اماتصميم گيري در اين باره که چه تعداد ببر به اين سايت منتقل شود بر عهده رييس سازمان محيط زيست است."
محمدي در گفت و گو با ايرن، با اعلام اين که در سايت،فضايي به مساحت 800 متر براي احداث مرکز تحقيقاتي در نظر گرفته شده،خاطرنشان کرد:"سايت تا پايان سال آماده مي شود و در اختيار سازمان محيط زيست قرار مي گيرد."
رئيس سازمان محيط زيست پيش تر با بيان اينکه کارشناسان روسي حدود از ميانکاله ديدن کرده‌اند، گفت: "پس از آماده‌سازي ميانکاله 4 توله ببر روسي به ايران وارد مي‌شوند.قرار سازمان محيط زيست با کشور روسيه بر اين بود که ما بتوانيم از روسيه ببر وارد کنيم و از ايران نيز پلنگ به روسيه بفرستيم."
بهار گذشته و در پي بازديد محمد جواد محمدي‌زاده از پناهگاه حيات وحش ميانکاله و انجام مذاکرات با پيمانکار پروژه، قرار بر اين بود تا پايان خرداد زيستگاه ببر وارداتي تحويل سازمان داده شود.
به گفته مسئولان سازمان حفاظت محيط زيست در صورت آماده نشدن پناهگاه حيات وحش ميانکاله و تأخير در تحويل آن پيمانکار به ازاي هر روز تأخير جريمه مي‌شود.
در حال حاضر بيش از 4 ماه از مهلت تحويل اين منطقه گذشته است. // www.iren.ir //

 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 8 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

تالاب انزلي


ناهيد محمد پور/ معصومه ابوالحسني- بيش از سهدهه قبل، مسوولان محيط زيست ايران، مسوولان کشورهاي مختلفي را در شهر رامسر دور هم آوردند تا پيماني را براي حفاظت از تالابهاي جهان امضا کنند. اين 18 کشور «پيمان رامسر» را امضا کردند تا اجازه ندهند اين زيستگاه طبيعي و ارزشمند جهاني از بين برود. امروز اين پيمان 160 عضو دارد اما ايران يکي از خبرسازترين اعضاي آن است. در طول اين سالها نام چهار تالاب ديگر به فهرست رامسر اضافه شده که در مجموع شمار تالابهاي بينالمللي ايران را به 22 تالاب افزايش داده اما در عوض بهواسطه سوءمديريت در روند حفاظت و بهرهبرداري پايدار نام هفت تالاب از جمله تالاب انزلي در «فهرست مونترو» قرار گرفته است. فهرست مونترو آندسته از تالابهاي ثبت شده در معاهده رامسر را دربرميگيرد که با خطر نابودي روبهرو هستند. براساس گزارش دبيرخانه کنوانسيون رامسر، هم اکنون تالابهاي 30 کشور جهان در فهرست مونترو قرار گرفته که به ترتيب ايران و يونان، با هفت تالاب و پس از آنها جمهوري چک با چهار تالاب، بيشترين تالابهاي تخريب شده را دارند.
در تمام خيابانهاي اصلي شهر انزلي تابلوي «به سمت تالاب» به چشم ميخورد که اين روزها از آن به مرداب انزلي ياد ميشود. بدون هيچ آدرس و نشاني ميتوان راه رسيدن به اين تالاب بينالمللي را پيدا کرد. بااينحال تالاب انزلي از چشم توجه مسوولان کشور کاملا بهدور مانده است. در نگاه اول تالاب انزلي، درياچه کوچکي است با آبي آرام و تيره اما کافي است پاي درد دل نيهاي بلندي بنشينيد که از گوشه و کنار تالاب سربلند کردهاند. زبالههايي را ميبينيد که سالهاست پاي اين نيزار به حال خود رها شدهاند و هر روز وسعت بيشتري از تالاب را در برميگيرند. وسعتي که روزي محل زندگي گلهاي نيلوفر آبي و ماهيهاي ريز و درشت اين آب شيرين بود. «فرزاد عاليان» مسووليت اداره يکي از تعاونيهايي را به عهده دارد که به گردشگران خدمات قايقراني و بازديد از تالاب انزلي ارائه ميدهد. او که کسب وکارش به حيات اين تالاب بستگي دارد به همشهري ماه ميگويد که از شهرداري انزلي شاکي است؛ نهادي که مسووليت جمعآوري زبالهها را از اطراف تالاب برعهده دارد اما به گفته عاليان اين نهاد مسوول، براي جلوگيري از ورود زبالهها به تالاب هيچ کاري نميکند؛ «نه زبالههاي ساکنان جزيره شهيد بهشتي را جمع ميکند، نه دغدغه زبالههايي را دارد که سالهاست منظره تالاب را زشت کردهاند. گردشگران خارجي که براي ديدن تالاب ميآيند از وضعيت اين تالاب اظهار تاسف ميکنند. محيط زيست هم که مسووليت اصلي نگهداري از تالاب را برعهده دارد هيچ رسيدگي خاصي به وضعيت تالاب نميکند.» اين را عاليان در حالي که عدهاي از گردشگران را سوار قايقهاي موتورياش ميکند به ما ميگويد. او حتي نگران نيلوفرهاي آبي تالاب است که هر ساله تعدادشان کمتر ميشود. «نيلوفرهاي آبي هم با تالاب قهر کردهاند. در سالهاي اخير تعدادشان خيلي کم شده. ما اولين شرکت تعاوني بوديم که مانع کندن گلهاي نيلوفر آبي شديم؛ البته مسافرها و گردشگرها هم با ما همکاري ميکنند. ولي زبالهها هر روز بيشتر و بيشتر ميشوند. اينها زبالههايي هستند که روستاييان اطراف تالاب داخل آب ميريزند و انگار تمامي ندارند.» عاليان اين را ميگويد و موتور قايقش را روشن ميکند. گردشگراني که جليقه نجات پوشيده اند روي قايق جايشان را محکم ميکنند و به سرعت پشت نيزارها گم ميشوند.

مرگ ماهيها
هرچه چشم مياندازيم زير سطح آب گل آلود تالاب، هيچ ماهي زندهاي نميبينيم. تنها يک پيرمرد که تور ماهيگيري اش را به قايق پارويي بسته و به آرامي عرض تالاب را طي ميکند به يادمان ميآورد که در اين تالاب شيرين هنوز ماهيهاي اندکي زندگي ميکنند. «بابک مرتضوي» هم يکي از ماهيگيران قديمي تالاب انزلي است. او و همه ساکنان اطراف اين تالاب سالهاست نسل اندرنسل روزيشان را از اينجا به دست ميآورند؛ «20 سال قبل، آنقدر آب تالاب شفاف بود که ميتوانستيد کف آن را ببينيد اما حالا اين آب آنقدر گل آلود شده که خيلي از ماهيهاي آن از بين رفته اند. نوعي ماهي که ما در زبان محلي به آن هشترخان ميگوييم سالهاست در اين تالاب کاملا از بين رفته است. تعداد گربه ماهيها هم بسيار کم شده است.» اين را مرتضوي که آلودگي آب تالاب بر کسب و کارش تاثير گذاشته ميگويد. به گفته اين ماهيگير، چند سالي است هيچ ماهيگيري تورش را در آب رها نميکند چراکه تور از گل و لاي تالاب پر ميشود. اين طور که ماهيگيران اطراف تالاب ميگويند فاضلابهايي که همراه آب رودخانهها وارد تالاب ميشوند به کمک کارخانهاي که درست در حاشيه تالاب قرار دارد روز به روز نسل ماهي ديگري را از بين ميبرند. اين کارخانه فاضلاباش را مستقيم در تالاب ميريزد و با وجود تلاش ماهيگيران هيچ کس نتوانسته است مانع ادامه کار اين کارخانه شود؛ «هيچ کس نميتواند تکانش بدهد! حتي مردم هم از صاحبان اين کارخانه شکايت کردهاند اما هيچ کس به صداي ما گوش نميدهد. پسماند اين کارخانه، تا چند ده متر روي سطح آب شناور ميشود و بوي بدش حتي براي انسان هم آزاردهنده است. چه برسد به ماهيها و پرندگان.»

چنگالهاي صنعت
اولين ساختماني که قايقهاي تفريحي از کنارش عبور ميکنند يک رستوران چوبي است که درست در وسط تالاب بنا شده است. اين رستوران دهها پايه چوبي دارد که به تنهايي رسوبات زيادي را در آن نقطه از تالاب جمع کرده است. درست بعد از اين رستوران، به نقطههاي خشک شده تالاب ميرسيم. مکانهايي که هيچ قايقي نميتواند از آن عبور کند. «قبلا عمق آب حدود 12متر بود. بعضي از جاهاي مرداب تا 20 متر هم عمق داشت اما حالا سطح وسيعي از تالاب کاملا خشک شده و هيچ قايقي نميتواند از آن جا عبور کند.» اين را قايقران ميگويد و در نقطه ديگري از مرداب يک دستگاه غولپيکر لايروبي را به ما نشان ميدهد که به گفته او به تازگي روي تالاب قرار گرفته است. اين دستگاه خاموش قرار است آب تالاب را دوباره شفاف کند اما در سکوتي طولاني فرو رفته است. کمي آن طرفتر همان کارخانه توليد پودر ماهي که صداي همه اهالي را در آورده، نمايان ميشود. اين کارخانه که به نظر متروکه ميرسد، بوي تعفن شديدي از خودش توليد ميکند. قايقران توضيح ميدهد که گردشگرها را به اين قسمت نميآورد که اين چهره سياه، خاطرشان را آلوده نکند.

احياي تالاب
تالاب انزلي که اين روزها محل مناقشههاي مديران شهري و سياسي است مثل کودک بيسرپرستي دست به دست ميشود. آن طور که قانون ميگويد نماينده و سازمان مرجع کنوانسيون رامسر در ايران، سازمان حفاظت محيط زيست است که مسووليت نظارت و اجراي آن را برعهده دارد. سازمان حفاظت محيط زيست هم براي پيشرفت کار، کميتهاي به نام کميته ملي کنوانسيون رامسر با حضور نمايندههاي وزارت علوم، وزارت نفت، وزارت امورخارجه، وزارت جهاد کشاورزي و دو نماينده از سازمانهاي غيردولتي تشکيل داده که برترين گروههاي تصميمگيرنده در اين رابطه هستند اما هيچيک بر بستر بيماري اين کودک حاضر نيستند. معاون «امور تالابهاي دفتر زيستگاهها و امور مناطق» سازمان حفاظت محيط زيست يکي از کساني است که قدرت درمان دردهاي تالاب انزلي را دارد. او درباره اين تالاب به «همشهري ماه» ميگويد: «مجموعه تالاب انزلي جزو تالابهاي طبيعي، دائمي و آب شيرين کشور است که از يک طرف متصل به دريا و تحت تاثير نوسانات آن قرار دارد و از طرف ديگر 11 رود اصلي و 30 رود فرعي به اين تالاب وارد ميشوند که مشکلاتي را هم براي آن به همراه ميآورند.» ورود فاضلابهاي کشاورزي، خانگي و همچنين فاضلابهاي صنعتي، رشد و پراکنش سريع ني و آزولا، افزايش فرسايش حوزه آبريز تالاب و به تبع آن افزايش رسوبات، کاهش سطح آب، تبديل زمينهاي حاشيه تالاب به زمينهاي کشاورزي، صيد و شکار پرندگان آبزي، افزايش ميزان فلزات سنگين و به خصوص سرب در آب، احداث کانال جهت انتقال آب به بالا دست، از جمله مشکلاتي است که اين مقام مسوول برميشمارد. اين طور که باقرزاده کريمي ميگويد قدمهايي براي حل مشکلات تالاب برداشته شده است اما هنوز در حد مطالعات کاغذي است.

اولين نفسها
احياي تالاب انزلي اصطلاحي است که مسوولين سازمان حفاظت محيط زيست به پروژه جديد خود نسبت ميدهند. به گفته آنها طرح احياي تالاب انزلي با اعتباري بالغ بر 900 ميليارد ريال به تصويب رسيده که مرحله اول ابلاغ اعتبار آن در سال 1389 به مبلغ 70 ميليارد ريال انجام شده و با تخصيص بخشي از اين اعتبار شش پروژه عملياتي و پنج پروژه مطالعاتي براي ساماندهي و احياي تالاب انزلي در سال 1389 آغاز شده است. باقرزاده کريمي به عنوان يک کارشناس تالاب در پاسخ به اين سوال که اين اقدامات تا چه اندازه تاثيرگذار بوده، توپ را به زمين ديگران مياندازد؛ او معتقد است تالاب انزلي قرباني بيبرنامگي و دخالتهاي آدمي شده، به حدي که مشکل آلودگيها، مسوولان را بر آن داشته تا با اعتراف به اشتباهشان در تبديل اراضي تالاب به اراضي کشاورزي و ساير عواملي که موجب تخريب تالاب شده عزمشان را براي نجات اين زيستبوم مهم جزم کنند تا بتوانند از منافع بيشمار آن مجددا بهرهمند شوند. او صراحتا ميگويد: «اگر اعتبار تخصيص داده شده به درستي هزينه و مديريت نشود بخشي از تالاب را از دست خواهيم داد.» باقرزاده کريمي با اشاره به اين که فشار افکار عمومي به حدي است که هم اکنون به مسوولان شوک وارد کرده است، ميگويد: «تالابهاي کشور ما سرمايههاي با ارزشي هستند که در تنظيم سطح آبهاي زيرزميني، جذب گردشگر، بهرهبرداريهاي اقتصادي- اجتماعي و همچنين مهاجرت انبوه پرندگان مهاجر از سراسر دنيا، زادوولد آبزيان و ايجاد محيطي مناسب براي حيات گياهان خاص آن اکوسيستم نقش بهسزايي دارند.»

زبالهها و رسوبات
تخليه سالانه 30 ميليون تن فاضلاب شهري، 15 هزار تن کود شيميايي، 4 هزار ليتر سموم کشاورزي، جاري شدن فاضلاب حدود 50 کارخانه و ورود گونه غيربومي آزولا از جمله مـشکلاتي هـستنـد که تالاب بينالمللي انزلي اين روزها با آن دست و پنجه نرم ميکند. امير عبدوست، مديرکل محيط زيست استان گيلان که بايد دلسوزترين سرپرست تالاب انزلي باشد اين مشکلات را پشت هم فهرست ميکند و ميگويد: «هم اکنون چهار پروژه از شش پروژه عملياتي شامل ساخت چهار دهانه سد رسوبگير در دهانه رودخانههاي اصلي ورودي تالاب به منظور جلوگيري از ورود حجم عظيم رسوبات به تالاب انزلي و دو پروژه ديگر شامل احياي آبراهههاي قديمي براي برقراري مجدد ارتباط بيولوژيک و اکولوژيک بخشهاي مختلف تالاب و همچنين لايروبي بخشي از پهنه تالاب در حال اجراست که ميتواند بيش از 30درصد آلودگيها را کنترل کند.» به گفته عبدوست آزمايشهايي از بهمن 89 در دهانه ورودي 12 تا 25 رودخانه منتهي به تالاب آغاز شده تا با در نظر گرفتن همه پارامترهاي فيزيکي، شيميايي، سموم و بيولوژيکي ميزان آلودگي و رسوب آنها به تالاب انزلي اندازهگيري شود. او تاکيد ميکند: «هنوز بخش مهمي از آلودگيها که به شيرابههاي سراوان و زبالهها مربوط است، برطرف نشده؛ به همين منظور از سوي يگان حفاظت محيطزيست پيگيريهاي حقوقي و قضايي محيطزيست صورت گرفته که اميدواريم هرچه زودتر فکري شود.» به اعتقاد عبدوست مجاورت با شهرهاي رشت، فومن، صومعه سرا و ... سبب شده فاضلاب اين شهرها به تالاب انزلي وارد شود. ضمن اين که نبود تصفيه خانه در شهرک صنعتي رشت نيز به مشکلات اين تالاب دامن ميزند


به جاي شکايت، شهرداريها را هدايتکنيد
بهمن زنجانخواه، عضو شوراي شهر انزلي
تالاب انزلي يکي از خوانهاي الهي است که پيشروي مردم کشورمان گسترده است اما طي سالهاي گذشته دستخوش ناملايماتي شده که امروز وضع خوشي ندارد و ما نيز وارث اين مشکلات شدهايم.
با توجه به اهميت اين تالاب طرحهايي در دست اجراست که اگر با سرعت بيشتر و هماهنگي همه دستگاهها انجام ميشد ميتوانستيم به احياي مجدد تالاب اميدوار باشيم. طرح شبکه بهداشتي فاضلاب شهر انزلي و شهرهاي حاشيه تالاب يکي از اقداماتي است که توسط بانک جهاني و اعتبارات دولتي در دست اجراست ولي از سرعت لازم برخوردار نيست.
اين طرح ميتواند 35درصد آلودگي را مهار کند. جلوگيري از ورود رسوبات به تالاب انزلي از اولويتهاي زيست محيطي استان است چرا که فاضلابهاي صنعتي و خانگي چندين شهرستان به تالاب ميريزند که بايد هرچه زودتر از اين وضعيت جلوگيري کرد. تعيين حريم تالاب، ديوارکشي، لايروبي رودخانهها، کنترل تردد قايقهاي موتوري از ديگر کارهايي است که براي نجات تالاب ضرورت دارد.
البته طرح کنارگذر تالاب انزلي بعد از ايرادهاي زيستمحيطي که به آن وارد شد براساس موازين علمي مناسبتر در حال اجراست که جاي تقدير دارد.
اي کاش سازمان حفاظت محيط زيست به جاي شکايت از شهرداريها آنها را هدايت کند تا علاوه بر تفکيک زباله، شاهد احداث کارخانه کمپوست باشيم چراکه نبود آموزش صحيح براي شهروندان در کنار گردشگرپذيربودن اين شهر سبب شده توليد زباله در انزلي بيشتر از حد مجاز باشد. بدين معنا که هرساله در برخي از فصول سال گردشگراني به اين شهر سرازير ميشوند که علاوهبر نعمت، زحمت هم بههمراه ميآورند. اميدواريم با هماهنگي دستگاههاي مختلف نگراني دوستداران محيطزيست برطرف شود.
بدون ترديد همکاري ميان شهرداري و سازمان حفاظت محيطزيست ميتواند در رفع آلودگيهاي زيستمحيطي موثر باشد.
ما از استاندار انتظار داريم در اجراي طرح بهرهمندي از شبکه فاضلاب شهري، انزليچيها را ياري کند تا هر چه زودتر شبکههاي خانگي متصل شوند؛ طولاني شدن اين طرح علاوه بر گلهمندي مردم به خاطر مشکلات نصب لولهها و حفاريهاي متعدد، آلودگي بيشتر تالاب را بهدنبال دارد.
منبع: همشهري ماه

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 8 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

ايسنا


به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به گفته کارشناسان این موسسه، نوعی میمون ساکن کوه‌های مرتفع میانمار، یک گونه میمون عطسه‌کن و همچنین یک گونه قارچ که یکی از شخصیت‌های معروف کارتونی است، در راس این فهرست جدید قرار گرفته‌اند.

بنابر گزارش سایت اینترنتی سای تک تودی، هم چنین یک نوع عروس دریایی بسیار زیبا اما سمی، یک گونه گل ارکید که شب‌ها شکفته می‌شود و گونه‌ای کاکتوس، از دیگر گونه‌های نامگذاری شده در فهرست جدید موسسه بین المللی اکتشافات گونه‌ها هستند. یک هیات بین المللی از بین بیش از 200 گونه مختلف جانوری و گیاهی این فهرست ده تایی را گزینش کرده‌ است.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 8 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 8 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

درياچه اروميه

نوشدارو بعد از مرگ سهراب؟
ساخت سد بر روی رودهای دریاچه ارومیه ممنوع شد
ایرن- رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ساختن سد به رودخانه‌هایی که به سمت دریاچه ارومیه می‌رود ممنوع شده است.

محمدجواد محمدی‌زاده ظهر امروز در حاشیه اولین همایش مدیریت و مهندسی تالاب‌ها در جمع خبرنگاران گفت: پاشیدن آب در کف خیابان‌ها مشکلی از وجود ریزگردها حل نمی‌کند زیرا یکی از علت‌هایی که ریزگرد وجود دارد عملیات ساختمانی داخل شهرهاست.

معاون رئیس جمهور اظهار داشت: ساختمان‌هایی را که مردم نوسازی می‌کنند به دلیل وزش باد ریزگردهایش به هوا می‌رود و اینکه ما بیاییم خیابان‌ها را با مواد چسبنده آب‌پاشی کنیم راه حل درستی نیست.

وی گفت: زمانی که شهرداری برای ساخت و ساز ساختمان مجوز می‌دهد باید تکلیف کند که با آب پاشیدن و مرطوب نگه داشتن فضا از انتشار ریزگردها جلوگیری شود.

ساخت سد بر روی رودهای دریاچه ارومیه ممنوع است

رئیس ساز مان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: ساختن سد به رودخانه‌هایی که به سمت دریاچه ارومیه می‌رود ممنوع شده است.

محمدی‌زاده ادامه داد: طی جلساتی که با رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور برگزار کرده‌ایم تصمیم‌هایی در زمینه احیای دریاچه ارومیه گرفته شده است.

محمدی‌زاده ادامه داد: در درجه اول برای بهبود روش‌های آبیاری و استفاده از روش‌های نوین اعتباری جهاد کشاورزی برای استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان در سال گذشته تخصیص داده بود.

وی گفت: اعتبار 164 میلیارد تومان که برای روش‌های آبیاری اختصاص یافته بود امسال 2 برابر افزایش یافت، یعنی در سال 91 برای اصلاح روش‌های آبیاری باید 2 برابر سال 90 کار انجام شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اگر این اصلاح روش‌های آبیاری انجام شود ما یک صرفه‌جویی یک میلیارد مکعب آب در ارتباط با کشاورزی خواهیم داشت که این آب وارد دریاچه ارومیه می‌شود.

وی ادامه داد: سدهایی که در بالادست از چندین دهه قبل تا الان احداث شده مجموعا 19 سد است که یک میلیارد و 700 میلیون مترمکعب آب در پشت این سدها نگهداری می‌شود.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه وزارت نیرو درصدد احداث چند سد دیگر بر روی رودخانه‌هایی که به دریاچه ارومیه می‌ریزد بود گفت: هیچگونه سد جدیدی در آن منطقه احداث نخواهد شد و اگر ما بخواهیم مهار آبی را انجام دهیم از طریق عملیات آبخیزداری و مهار روان آب‌ها انجام خواهد شد.

وی در ادامه گفت: برای احیای دریاچه ارومیه بارور کردن ابرها مورد تأکید بود که در سال گذشته سه مرتبه این کار انجام شد و امسال نیز در چندین مرحله این کار را انجام خواهیم داد.

محمدی‌زاده در ادامه به موضوع ریزگردها اشاره کرد و گفت: برای مهار ریزگردها دو کار موازی در حال انجام است. یکی جلوگیری از توسعه بیابان و دیگری عملیات تثبیت خاک که یکی از دلایل تولید ریزگرد در کشور است.

وی با بیان اینکه 5 تا 10 درصد مشکل و آسیب ریزگردها منشأ داخلی دارد گفت: برای جلوگیری از این مشکل قرار است سالی 500 هزار هکتار تثبیت شن‌های روان در کشور انجام شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مشکل اصلی ریزگردها را در کشورهای همسایه عنوان کرد و گفت: بیشترین مشکل ما در کشور عراق است بعد از این کشور سوریه، اردن، کویت و عربستان و شمال آفریقا این مشکل نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: متأسفانه کشورها در رابطه با مقابله با ریزگرد هیچ اقدامی انجام ندادند.

محمدی‌زاده گفت: با کشور عراق وارد مذاکره شدیم که ظرف مدت 5 سال برای یک میلیون هکتار بیابان با مبلغ یک میلیارد و 200 میلیون دلار تثبیت شن روان انجام دهیم.

وی تصریح کرد: متأسفانه در کشور عراق به دلیل نبودن امنیت هنوز اقدام جدی صورت گرفته زیرا آنها باید امنیت جانی نیروهای ما را تضمین کنند تا بتوانند در اطراف کربلا و بصره که کانون ریزگردها است کار عملیات تثبیت شن‌های روان انجام شود.

وی همچنین اضافه کرد: عراق هنوز پول نگذاشته زیرا باید سالی 250 میلیون دلار برای اجرای این عملیات اختصاص دهد.


 www.iren.ir منبع خبر
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 8 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

شقايق

بسیاری از تورهای طبیعتگردی در دو هفته آینده متمرکز خواهند بود بر دیدار از دشت شقایقها. فرصت دارد از دست می رود چون گرمبادها به زودی شقایقها را پژمرده می کنند. توصیه ما البته سفر به همراه آن دسته از تورهاست که اصطلاحا سبز هستند و ملاحظات زیست محیطی را رعایت می کنند.

 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 8 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

تالاب شيرين سو


آغاز دوران آيش براي تالاب هاي ايران
ايرن- رئيس سازمان حفاظت از محيط زيست گفت: از سال دوم برنامه پنجم توسعه يعني از سال جاري هرگونه بهره‌برداري از تالاب‌ها ممنوع است.

به گزارش خبرنگار فارس محمدجواد محمدي‌زاده ظهر امروز در اولين همايش مديريت همايشي تالاب‌ها گفت: اهميت تالاب‌ها زماني بيشتر مشخص مي‌شود که ما با موضوع تغيير اقليم و خشکسالي که بر روي طبيعت و تالاب‌ها تاثير خودش را مي‌گذارد مي‌‌شناسيم.

وي اظهار داشت: امروز ما با يک پارادوکس مهمي در جهان مواجهيم که رو به افزايش است و موضوع سکونت‌ها مسائل مهمي به شمار مي‌رود. رفاه و آسايش بايد در دنيا اتفاق بيفتد به همين دليل تغيير کاربري‌ها مسئله مهمي است که بشر براي تامين نيازهاي خود به آن احتياج دارد.

معاون رئيس جمهور ادامه داد: از طرفي تحولات سياسي و مديريتي در سطح دنيا اتفاق مي‌افتد موضوع تالاب‌ها را دستخوش تغييرات قرار داده که تالابها يا خشک شده و يا ؟منضعتي ندارد. لذا امروز به عنوان کانون بحراني توليد ريزگردها تبديل شده است.

وي ادامه داد: دستکاري‌هاي که انسان در طبيعت انجام داده نتيجه قهري آن حدود 18 ميليون استعداد توليد ريزگرد است.

وي همچنين گفت: يک ميليون و 800 هزار هکتار کانون بحران ريزگرد در کشور عراق وجود دارد که به دليل فعاليت‌هاي سياسي و مديريتي در عراق چنين مشکلاتي به وجود آمده است.

رئيس سازمان حفاظت از محيط زيست تالاب‌ها را موضوع جدي و حياتي کل بشر دانست و گفت: براي اينکه بشر بتواند زندگي همراه با دفاع و رفاه داشته باشد بايد به تالابها اهميت دهد و حفاظت از آنها را سرلوحه کار خودشان قرار دهند.

وي ادامه داد: تالابها محل صيد و شکار مردم بومي است و حيات و اقتصاد آنها تابع تالاب است.

محمدي‌زاده با بيان اينکه جذاب‌ترين و بکرترين محيط‌هاي طبيعي تالاب‌ها هستند ادامه داد: تالاب مي‌تواند نياز به چوب، علوفه و مايحتاج بوميان را تامين کند. تالاب‌هاي کنترل کننده سيلابهاي ويرانگر هستند که موجب مي‌شود بسياري از درياها آسيب نبيند.

وي در ادامه به چالش‌ها و مشکلات پيش روي تالابها اشاره کرد و گفت: کاهش آب ورودي به تالابها از منابع بالادست از مشکلات اساسي تالاب‌ها است.

محمدي‌زاده ورود انواع آلاينده‌هاي فيزيکي و بيولوژيک و غيره از ديگر آسيب‌هاي تالابها عنوان کرد و گفت: شکار و صيدها و برداشت‌هاي نادرست علوفه و بهره‌برداري نابخردانه از ديگر تهديدها در مورد تالاب‌ها است.

معاون رئيس جمهور در ادامه با اشاره به اين مطلب که در دولت دهم چندين تصميم در قانون برنامه پنجم توسعه گرفته شد تصريح کرد: مسئله اصلي که ما به دنبال آن هستيم مديريت زيست‌‌بومي است و که نقش وزارت نيرو، جهادکشاورزي و ساير دستگاه‌ها در اين زمينه بسيار پررنگ‌تر است.

وي ادامه داد: موضوع تالاب موضوع بين‌المللي است و نياز به نگاه جامع دارد که همه دستگاه‌ها در قالب يک مديريت جامع به آن بپردازند.

وي ادامه داد: رويکرد ما در تالاب‌ها توجه به ابعاد اجتماعي، سياسي، اقتصادي و اکولوژيک است که متاسفانه در دولت‌هاي قبل اين رويکرد و نگاه به تالابها وجود نداشتند.

محمدي‌زاده تصريح کرد: براي اولين 100 ميليارد تومان براي احياي تالاب‌ها و ريزگردها به سازمان حفاظت محيط زيست اختصاص داده شده همچنين براي تالاب انزلي 97 ميليارد تومان اعتبار نياز داشتيم که سال گذشته 7 ميليارد و سال جاري بالاي 10 ميليارد تومان اختصاص يافته که در يک برنامه 5 ساله اين تالاب احيا مي‌شود.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 8 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

محمدي زاده


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست (پام)در این نشست دو روزه موضوعات اقتصاد سبز و نقش و منافع آن در کشور های اسلامی ؛ چارچوب توسعه پایدار در مقیاس جهانی و نحوه همکاری کشور های توسعه یافته و درحال توسعه ؛ انرژی جهانی و راهبرد محیط زیست و کمک به حل مشکلات زیست محیطی کشور های اسلامی بررسی شد .

محمدی زاده معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور مان در این اجلاس در سخنانی برنامه های انجام شده و در دست انجام جمهوری اسلامی ایران در عرصه محیط زیست را برای حضار تشریح کرد.

وی همچنین در حاشیه این اجلاس با وزیر محیط زیست قزاقستان دیدار و گفتگو نمود.



کد خبر :7281   زمان مخابره: 9:48:0 - 1/3/1391
 // www.iren.ir //
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: چهار شنبه 3 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

اکوتوريسم1

به گزارش جام جم آنلاین:تحقیقات موسسه مشاور سفر که با استناد به آمارهای بین‌المللی انجام شده است، مشخص کرد تعداد توریست‌هایی که علاقمند به سفرهای دوستدار طبیعت با کمترین میزان فشار بر محیط زیست هستند، نسبت به سال قبل 71 درصد افزایش یافته‌است.
این تحقیقات همچنین روشن کرده است که 57 درصد از مسافران اعلام کرده‌اند که اغلب در تصمیم گیری‌های توریستی خود همانند انتخاب هتل، وسایل ترابری و یا منابع غذایی ، نکات و میزان فشارهای زیست محیطی را در نظر می‌گیرند و هتل ها و مراکز و یا وسایل دوستدار محیط زیست را ترجیح می‌دهند.
44 درصد از شرکت کنندگان نیز اعلام کرده‌اند که در خانه و سرزمین خود نسبت به نکات و مسائل زیست محیطی حساس‌تر و هوشیارتر هستند و در سفرها هوشیاری خود را به نکات حامی محیط زیست تا حدی از دست می‌دهند.
47 درصد از پاسخ دهندگان شرکت کننده دراین پژوهش نیز گفته‌اند که چه در خانه و سرزمین خود و چه در سفرها به یکسان نسبت به رعایت نکات مربوط به حمایت از محیط زیست حساس و دقیق هستند. طبق همین بررسی‌ها مسافران و توریست‌های حامی محیط زیست ازنظر حساسیت و دقت بیشتر به نکات مهم در رعایت مسائل زیست محیطی به سه گروه یا زمینه اصلی تقسیم می شوند‌.
"جینی راشمور" مدیر سفر مسئولیت پذیر در موسسه مشاور سفر با اشاره به نتایج بدست آمده دراین تحقیقات می‌گوید:«اقدامات حامی طبیعت و دوستدار محیط زیست به گونه فزاینده‌ای به یک اولویت مهم در تجارت و کسب و کار اقامتگاهی و صنعت هتلداری مبدل شده‌است. از این رو فعالان این صنعت بیش از پیش به تلاش‌های خود برای کاهش عوارض منفی خود بر طبیعت می‌افزایند.»
وی می افزاید"«تحقیقات ما نشان می‌دهد که مسافران موسسه مشاور سفر به اقدامات حامی طبیعت در سفرهای خود بسیار علاقمند هستند اما درعین حال بشدت تشنه‌ی دریافت اطلاعات معتبرهستند. به‌ویژه کسب اطلاعات کافی درباره طرح‌های زیست محیطی و کسب اطمینان از این که آیا سیاست‌های ادعا شده حقیقتا و درعمل به اجرا درمی‌آید یا خیر، برای این گردشگران اهمیت بسیار دارد.


انتهای خبر // www.iren.ir // ایرن
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: چهار شنبه 3 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

جنگل

دبير اجرايي کنوانسيون مقابله با بيابان‌زايي:
سطح جنگل‌ها به بیش از 10 درصد مساحت کشور می‌رسد
ایرن- رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از توسعه دو میلیون هکتار جنگل‌کاری در کشور خبر داد و گفت: بر این اساس سطح جنگل‌ها به بیش از 10 درصد مساحت کشور خواهد رسید.

به گزارش خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اورنگی در دیدار لوک ناکاجا، دبیر اجرایی کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی سازمان ملل با اشاره به عزم جدی ایران برای مقابله با تخریب سرزمین گفت: اقدام ملی جمهوری اسلامی ایران در این خصوص تهیه شده است که توسط رییس جمهوری در اجلاس ریو+20 ارائه خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه مطابق اهداف برنامه پنجم توسعه، برنامه‌ریزی‌های لازم برای جلوگیری از تخریب سرزمین انجام شده است افزود: در جهت مقابله با تخریب سرزمین در یک برنامه 10 ساله، شش میلیون هکتار توسعه فضای سبز در دستورکار قرار دارد که از این میزان دو میلیون هکتار، توسعه جنگل‌کاری در کشور است که بدین ترتیب سطح جنگل‌های کشور به نسبت مساحت به بیش از 10 درصد خواهد رسید.

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به جنگل‌کاری دو میلیون هکتار در طول پنج سال صرفا برای مقابله با بیابان‌زایی در کشور افزود: در عین حال در پنج سال آینده در سطح هشت میلیون هکتار از اراضی کشور عملیات آبخیزداری اجرا خواهد شد که این امر می تواند در حفظ منابع آب، خاک و پوشش گیاهی بسیار موثر باشد.

وی توسعه فضای سبز، مقابله با فرسایش بادی و فرسایش خاک و ... را از جمله برنامه‌های اصلی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور عنوان کرد و گفت: مدیریت توسعه پایدار در مراتع کشور نیز از دیگر برنامه‌های این سازمان است که بر این اساس طی یک برنامه 10 ساله فشار جوامع دامی و حضور دامداران در اراضی کاهش یافته و بتدریج تمامی آنها از این عرصه‌ها خارج می‌شوند و تلاش خواهیم کرد تعادل اکولوژیکی را در این عرصه‌ها برقرار کنیم.

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه 5 پروژه بین‌المللی در سطح دو میلیون هکتار از اراضی کشور توسط سازمان جنگل‌ها در حال اجراست گفت: اعتبار این پروژه‌ها که مشترکا با برنامه عمران ملل متحد (UNDP)، صندوق توسعه تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF) و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) در حال انجام است حدود 40 میلیون دلار است.

وی از دبیر اجرایی کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی سازمان ملل خواست این کنوانسیون کارگاه‌های آموزشی را برای ارزیابی فنی اقتصادی کشورهای منطقه آسیا برگزار کرده و ضمن حمایت از اقدام منطقه‌ای، مقابله با بیابان‌زایی از برنامه‌ها و هدفگذاری‌های منطقه‌ای در این زمینه پشتیبانی کند.

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با تاکید بر اینکه کشورهای منطقه باید ایران را در مقابل پدیده گرد و غبار یاری کنند گفت: در عین حال سازمان جنگل‌ها آبانماه امسال جلسه‌ منطقه‌ای را در خصوص مقوله بیابان‌زایی برگزار خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، در این جلسه لوک ناکاجا، دبیر اجرایی کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی سازمان ملل نیز با تاکید بر اینکه بازنگری اقدام ملی مقابله با بیابان‌زایی ایران یکی از موضوعات مهم مورد حمایت کنوانسیون است افزود: در عین حال تدوین استراتژی منابع مالی مقابله با بیابان‌زایی نیز از دیگر برنامه‌های کنوانسیون برای کمک به ایران است.

وی با اشاره به اینکه ایران در سال 2012 تا 2013 رییس مرکز آسیا و اقیانوسیه کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی سازمان ملل است تاکید کرد: ایران می‌تواند با برگزاری کارگاه منطقه‌ای، تجربیات مدیریتی پایدار خود را در عرصه منابع طبیعی و مقابله با بیابان‌زایی به کشورهای منطقه منتقل کند.

دبیر اجرایی کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی سازمان ملل به بحث گرد و غبار اشاره کرد و گفت: متاسفانه طی سالهای اخیر بحث گرد و غبار در ایران شدت یافته است که قطعا مقابله با این پدیده از عهده یک کشور خارج بوده و نیازمند همکاری‌های منطقه‌ای و کمک‌های بین‌المللی است.

وی از برگزاری جلسه‌ای با هدف اطلاع رسانی در بحث بازنگری کشورهای آسیایی برای مقابله با پدیده گرد و غبار و تدوین برنامه عمل منطقه‌ای در این خصوص خبر داد و گفت: با توجه به اینکه تغییرات آب و هوایی، افزایش گازهای گلخانه‌ای و تخریب سرزمین را به ما گوشزد می‌کند، زمان آن فرا رسیده است که یکسری اقدامات عملیاتی در این خصوص انجام شود.

دبیر اجرایی کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی سازمان ملل تاکید کرد: بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده باید تا سال 2030 میلادی تخریب سرزمین به حد صفر برسد.

وی پدیده گرد و غبار را ناشی از فرسایش گسترده خاک عنوان کرد و گفت:‌ متاسفانه این امر طی سالهای گذشته شدت یافته که باید روند تخریب سرزمین را معکوس کنیم.

دبیر اجرایی کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی سازمان ملل وظیفه دبیرخانه را کمک به کشورهای عضو در شناسایی مناطق بحرانی، کمک به بازنگری در برنامه ملی، برای مقابله با گرد و غبار عنوان کرد.

به گزارش ایسنا کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی 195 عضو دارد که ایران سومین عضو این کنوانسیون بوده که از سال 1994 میلادی به آن پیوسته است.


انتهای خبر // www.iren.ir // ایرن
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: چهار شنبه 3 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

بانکي مون

پيام بانکي مون در سالروز تنوع محيط زيستي:
نابودی 35 درصد از محیط زیست با اهمیت دریایی
ایرن- بانکی مون به مناسبت سالروز تنوع محیط زیستی گفت: بین 30 تا 35 درصد از محیط زیست با اهمیت دریایی در جهان مانند گیاهان دریایی، جنگل های حرا و صخره های مرجانی نابود شده اند

تهران 1 خرداد 1391 (مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد)—دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز بین المللی تنوع زیستی، 22 می 2012 برابر با 2 خرداد 1391 ضمن اعلام اینکه بر اساس بر آوردها، بین 30 تا 35 درصد از محیط زیست با اهمیت دریایی در جهان مانند گیاهان دریایی، جنگل های حرا و صخره های مرجانی نابود شده اند خواستار اقدامات محلی، ملی و بین المللی برای حفاظت از زیست بوم دریایی شد.

در پیام بان کی مون آمده است پسماند های پلاستیکی همچنان حیات در دریا ها را نابود می کنند و آلاینده های منتقل شده از خشکی در حال نابودی اکسیژن آب های نواحی ساحلی هستند. وی می افزاید علاوه بر این ها، افزایش مصرف سوخت های فسیلی اقلیم جهانی را تحت تاثیر قرار داده که این امر موجب گرم شدن سطح آب دریاها و درنهایت بالا آمدن سطح آب اقیانوس ها و اسیدی شدن آن ها گردیده که تازه در حال درک پی آمد های آن ها هستیم.

بانی کی مون می گوید آبزیان 15 درصد از مواد پروتئین حیوانی مورد مصرف بشر را تشکیل می دهند. وی می افزاید اقیانوس ها و نواحی ساحلی خدمات زیست بومی ارزشمندی از جذب گردشگر گرفته تا حفاظت در برابر طوفان ارائه می کنند.

دبیر کل ضمن اشاره به اجلاس آتی ریو +20 گفت شرکت کنندگان در آن نشست باید برای اصلاح مدیریت و حفاظت از اقیانوس ها از راه ابتکارات سازمان ملل متحد، دولت ها و سایر شرکا به منظورکاهش صید آبزیان، گسترش مناطق حفاظت شده دریایی، کاهش آلودگی دریایی و کم کردن اثرات تغییرات اقلیمی تصمیمات قاطع اتخاذ نمایند.
***


انتهای خبر // www.iren.ir // ایرن
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: چهار شنبه 3 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

گياه

در نشست خبري روز جهاني تنوع زيستي عنوان شد:
بيش از هزار گونه گياهي انحصاري در ايران وجود دارد
ايرن- معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: از مجموع 8 هزار گونه گياهي موجود در جهان بيش از هزار گونه گياهي جزء گياهان انحصاري ايران است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان حفاظت محيط زيست (پام) اصغر محمدي فاضل در نشست خبري روز جهاني تنوع زيستي در جمع خبرنگاران گفت: متاسفانه اطلاع از وضعيت تنوع زيستي در جهان ضعيف است به گونه‌اي که 14 ميليون گونه گياهي و جانوري در سطح کره زمين وجود دارد که شناخت بشر از اين مجموع کمتر از 2 ميليون گونه است.

وي اضافه کرد: اطلاع‌رساني ضعيف باعث مي‌شود حفاظت از تنوع زيستي يک رويکرد محافظه‌کارانه داشته باشد.

وي با بيان اينکه بين 20 تا 50 درصد گونه‌هاي گياهي جهان در معرض خطر هستند افزود: در کشور استراليا حدود 20 در صد و آفريقا بالغ بر 50 درصد پوشش گياهي‌ تحت خطر نابودي است.

وي در ادامه با اشاره به عواملي که بر جمعيت گونه‌هاي جانوري در جهان تاثير گذاشته اظهار داشت: تخريب زيستگاه‌ها 39 درصد، شکار غيرقانوني و بي‌رويه 36 درصد و عواملي مثل ورود گونه‌هاي بيگانه، جابه جاي گونه‌ها، آلودگي نوري و آلودگي آب و... به ميزان 25 درصد از مهمترين عوامل تاثيرگذار در گونه‌هاي جانوري است.

وي در ادامه با اشاره به گونه‌هاي موجود در ايران گفت: بيش از هزار و 140 گونه جانوري در ايران وجود دارد که از اين مجموع پيش‌بيني مي‌شود که 8 هزار گونه مربوط به ايران باشد که بيش از هزار گونه گياهي جزء گياهان انحصاري ايران است.

وي در ادامه به فعاليت‌هاي انجام شده ايران در سطح ژن‌ها، گونه‌ها و زيستگاه‌ها اشاره کرد و ادامه داد: حفاظت از گونه‌هاي گياهي به روش زيست فناوري براي شش گونه، مطالعه ژنتيکي سرخدار ايران، بررسي ساختار ژنتيکي گونه‌هاي بومي و در معرض تهديد از جمله فعاليت‌هايي است که در سطح حفاظت از ژن‌ها انجام شده است.

وي ادامه داد: تهيه و تصويب طرح جامعه مديريت حيات وحش کشور، طراحي پروژه تجديد نظر بر فون مهره‌داران ايران اولويت پرندگان ايران، اقدام براي طرح برنامه عمل حفاظت از 30 گونه موجود در فهرست سرخ IUCN از جمله اقدامات انجام شده در سطح حفاظت از گونه‌ها بود.

وي همچنين معرفي 15 منطقه جديد به سيستم مناطق حفاظت شده، انجام مرزبندي براي 16 منطقه حفاظت شده و تدوين راهبردهاي ملي اکوتوريسم و غيره را از جمله فعاليت‌هاي انجام شده در زمينه حفاظت از تنوع زيستي در ايران عنوان کرد.


معاون محيط طبيعي سازمان محيط زيست با بيان اينکه هم اکنون سطح مناطق حفاظت شده در دنيا از 5 ميليون کيلومتر متر مربع به 14 ميليون کيلومتر متر مربع افزايش يافته است تصريح کرد: در حال حاضر سطح مناطق حفاظت شده در ايران معادل 4/10 درصد از کل مساحت کشور است يعني سطحي برابر 7/16 ميليون هکتار است.


فاضل ياد آور شد: البته اين رقم در کنار مناطقي که به اشکال ديگر توسط ديگردستگاهها حفاظت مي شود مانند درياچه هاي پشت سدها که توسط وزارت نيرو و يا نوار 7کيلومتري مناطق مرزي که جزو مناطق تير اندازي ممنوع هستند و توسط وزارت کشور حفاظت مي شوند سطح مناطق حفاظتي ايران را به حدود 20 درصد خاک کشور مي رساند.


وي در پايان افزود: عنوان روز جهاني تنوع زيستي امسال، تنوع زيستي دريايي است که براي علاقمندان به حيات درياها فرصت مغتنمي براي افزايش آگاهيها در اين زمينه است


انتهای خبر // www.iren.ir // ایرن
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: چهار شنبه 3 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

unep
 

به گزارش سرويس محيط زيست خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، فرانسه که در اين زمينه دست کم از سوي 100 کشور ديگر حمايت مي‌شود در نظر دارد که UNEP را به يک آژانس جهاني برجسته در سطح آژانس‌هاي تخصصي سازمان ملل نظير سازمان جهاني بهداشت و سازمان غذا و کشاورزي ملل متحد تبديل کند. اين در حالي است که واشنگتن مخالف شديد اين ايده است.

به گزارش خبرگزاري فرانسه، طرفداران و فعالان محيط زيست از مدتها پيش گله داشته‌اند که دفتر برنامه محيط زيست سازمان ملل (UNEP) در نايروبي که در سال 1972 ميلادي تاسيس شد و فقط 58 کشور عضو آن هستند، فاقد قدرت کافي براي مقابله با بيماريهاي فزاينده محيط زيست است. به اين ترتيب قرار است در اجلاس ريو تقويت اين نهاد مهم در سازمان ملل مورد مذاکره قرار بگيرد.


کد خبر :7277   زمان مخابره: 13:35:12 - 31/2/1391
 // www.iren.ir // ایرن
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: چهار شنبه 3 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

معاون رييس جمهور

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست (پام)،مهندس محمدی زاده درجمع کارکنان اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت : سازمان حفاظت محیط زیست با چهل سال سابقه کار هنوز درحوزه فرهنگ سازی کار مهمی صورت نداده است.وی با اشاره به اینکه بایستی موضوع محیط زیست را به گونه ای درجامعه نهادینه کنیم که مسئله محیط زیست مطالبه عمومی مردم گردد ،ادامه داد:فرهنگ سازی فقط از طریق سازمانهای مردم نهاد( س.م.ن ) و رسا نه ها امکان پذیر نیست بلکه باید از تمامی راهبرد ها درتحقق این موضوع بهره مند شد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درادامه خاطر نشان کرد: توجه به فن آوریهای نوین و ارتقاء کیفیت فعالیت ها توانسته راههای جدیدی رابرای سازمان باز کند. دراین راستا میتوان گفت درحوزه آب و خاک، پسماندها ، تنوع زیستی و آموزش گامهای مؤثری برداشته شده است.

این مقام مسئول بااشاره به افزایش تخصیص اعتبارات محیط زیست درسال جاری خاطر نشان کرد : خوشبختانه مجوزهای لازم برای استخدام نیروهای جدید نیزاخذ گردیده است و توفیقات خوبی نیز درعرصه بین المللی داشته ایم و تعاملات بسیار هدفمندی درحوزه های انسانی و طبیعی با سایر دستگاههای دیگر برقرار شده است که همگی مرهون سیاستهای دولت خدمتگذار است .

محمدی زاده درجمع کارکنان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت : درپایش رودخانه ها ، منابع و مخازن و همچنین آلایندگی های صوتی و پسماندها به استانداردهای تعریف شده نزدیک شده ایم که این بسیار برای کشور ماامید بخش است.

براساس این گزارش ، معاون رئیس جمهور ورئیس سازمان حفاظت محیط زیست درادامه با توجه به میلاد دخت نبی اکرم (ص) وروز زن ، درخصوص جایگاه ومنزلت حضرت فاطمه زهرا(س) در طول تاریخ به نکاتی اشاره نمود و درپایان مراسم نیز به پاس تلاش کارکنان خواهر از آنان تجلیل به عمل آورد.


کد خبر :7271   زمان مخابره: 22:26:12 - 29/2/1391
 www.iren.ir
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: چهار شنبه 3 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

آلودگي هواwww.iren.ir
به گزارش سرويس «محيط زيست» ايسنا، يوسف رشيدي در يک برنامه تلويزيوني با بيان اين مطلب افزود: قانوني که براي کاهش آلودگي هوا داريم متعلق به کل کشور است؛ اما در تهران با توجه به اين که حساسيت و اطلاع رساني بيشتر بوده اقدامات بهتري نيز انجام شده است.

وي افزود: اين قوانيني که مصوب هيات وزيران است در بند 19 خود عنوان کرده در صورتي که هوا در وضعيت هشدار قرار بگيرد، وزارت نيرو با هماهنگي سازمان محيط زيست بايد اقدام به باروري ابرها کند. الان دوروز است که هواي تهران در وضعيت هشدار است اما هيچ ابري بارور نشده است! از نظر علمي اين بند قابل اجرا نيست و تنها در حد تصويب روي کاغذ باقي مي ماند.

به گفته مديرعامل شرکت کنترل کيفيت هواي تهران، آلودگي هوا بايد در منبع کنترل شود و وقتي آلودگي وارد هوا شود ديگر نمي توان براي آن کار مهمي انجام داد و ماسک هم به درد نمي‌خورد.

وي ادامه داد: ريزگردها در وهله اول سطح ريه را پوشش مي دهد و بعد وارد خون مي شود و افزايش آمار بيماري‌هاي فشار خون و غلظت خون به دليل حضور ريزگردها در هواي تهران است که در اين ميان استفاده از ماسک‌هاي مختلف نيز مشکلي را حل نمي کند؛ زيرا ريزگردها کوچکتر از 2/5 ميکرون بوده و از صافي ماسک ها رد مي شوند.

رشيدي تصريح کرد: با مدل سازي هم مي شود مشخص کرد گرد وغبار از کجا وارد ايران شده است و کانونهايي که هست را شناسايي و در همان مراکز مالچ پاشي کرد و نياز نيست ميلياردها تومان پول خرج مالچ پاشي تمام عراق شود.

محمود طلايي رييس سازمان هواشناسي کشور نيز در اين برنامه با بيان اينکه شرايط حاکم را بايد تحمل و به دنبال راهکارهاي اصولي باشيم، گفت: عمده منشاء اين گرد وغبار متعلق به خارج از مرزهاي ماست و اداره کردن آن بخصوص در کشوري مثل عراق که الويت‌هاي ديگري دارد، بسيار سخت است.

وي افزود: کميته آمادگي وظايف سازمانهاي مختلف را مشخص مي کند و همه اين سازمانها درگير اين موضوع هستند و به خوبي فعاليت مي کنند.

به گفته رييس سازمان هواشناسي کشور، سال گذشته 22 استان و امسال نيز تا امروز 13 استان در گير مساله ريزگردها شده اند.

وي تصريح کرد: يکي از وظايف سازمان هواشناسي تجهيز فرودگاه‌هاي کشور به سامانه پيشرفته هوا شناسي است و در ديد زير 2 کيلومتر پرواز تعطيل مي شود، اين سامانه امکان پرواز در ديد زير 500 کليومتر را نيز ايجاد کرده است و اکنون اين طرح در 7 فرودگاه اجرايي شده و 7 فرودگاه ديگر نيز تا پايان سال به اين سيستم مجهزمي‌شوند و سال 92 نيز 6 فرودگاه به اين تعداد افزود خواهد شد.

طلايي با بيان آنکه ايستگاه‌هاي هواشناسي نياز به سامانه پايش گرد وغبار مجهز دارد، اظهارکرد: ستاد خشکسالي موظف به تامين اعتبار اجراي اين طرح است که هنوز 15 ميليارد تومان از سوي اين سازمان تامين نشده است.
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: چهار شنبه 3 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

چشمه های باداب سورت واقع در استان مازندران، جنوب شهرستان ساری، بخش چهاردانگه، دهستان پشت کوه، روستای سورت، حدفاصل روستاهای اروست و مال خواست قرار دارد.

دیدار از چشمه و حوضچه های باداب سورت مخصوصا در اردیبهشت ماه خستگی را از جان گردشگران بیرون می کند.

خیال انگیزترین صحنه های منطقه به هنگام طلوع و غروب خورشید است که تلالو نور خورشید در حوضچه ها و انعکاس نور آنها همراه با سایه روشن طبیعت اطراف جلوه های تحسین بر انگیز از موهبت خداوندی را به جلوه گری می گذارد که این چشم اندازهای چشم نواز هیچگاه از روح و ذهن فراموش نمی شود و بارها و بارها طبیعت دوستان را به تماشای خود فرا می خواند.

این چشمه ها در ارتفاع ۱۸۴۰ متری واقع شده اند و در ایران بی نظیر هستند و تا جایی که می دانیم در کشورهای ترکیه، آمریکا و نیوزلند چشمه هایی شبیه باداب سورت وجود دارد.
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 2 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

صحنه ای نادر از طبیعت/ تصاویر دیدنی یک پلیکان در حال شکار مرغ دریایی

یک عکاس طبیعت که برای تعطیلات به نامیبا در غرب آفریقا رفته بود موفق شد از صحنه ای نادر عکسبرداری کند که در آن یک پلیکان درحال پرواز قصد دارد یک مرغ دریایی را بخورد.

به گزارش خبرگزاری مهر، پلیکانها معمولا ماهی می خورند، آنهم بر روی زمین نه درحال پرواز. هرچند حتی در حیات وحش نیز می توان از قوانین سرپیچی کرد و دست به کارهایی زد که عجیب باشند.

اما زمانی که یک پلیکان سعی می کند برخلاف قوانین طبیعت عمل کند و برای مثال یک مرغ دریایی را آنهم در حال پرواز بخورد فقط کمبود یک عکاس احساس می شود که این صحنه نادر را در قاب تصویر خود جاودانه کند.

این تصاویر که توسط یک عکاس 35 ساله به نام "یوری بلیاف" گرفته شده اند یک مرغ دریایی را نشان می دهند که در جستجوی غذا درحال پرواز است اما خودش در خطر تبدیل شدن به ناهار یک پلیکان گرسنه قرار می گیرد.

براساس گزارش لارپوبلیکا، پلیکان وسط آسمان دهانش را باز می کند تا مرغ دریایی را ببلعد، اما مرغ دریایی به طور شگفت انگیزی از مهلکه نجات می یابد و فرار می کند.

سال گذشته نیز در پارک سنت جیمز لندن تصاویری به ثبت رسید که در آنها یک پلیکان حریص یک کبوتر را با نوک بزرگ خود شکار کرده و شروع به بلعیدن کرد. ناگهان کبوتر برای چند ثانیه فرصت فرار پیدا کرد اما به سادگی داخل نوک پلیکان نشست و از مناظر اطراف لذت برد. به این ترتیب تنها شانس فرار خود را از دست می داد و خورده شد.

دهانی که به اندازه یک مرغ دریایی باز می شوند

اما مرغ دریایی به طرز شگفت انگیزی از مهلکه می گیرد و تنها یک پر دم آن آماده فرود به دهان پلیکان است

حتی توسط انسانها محکوم می شود

و شرمنده و همچنان گرسنه به طرف آسمان پرواز می کند

منبع :http://shahrenaein.blogfa.com

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 2 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

گور ايراني


خطر عبور قطار از وسط زيستگاه گورخر ايراني
ايرن: در حاليکه مقدمات کار براي عبور راه آهن از وسط منطقه حفاظت شده بهرام گور در ني ريز فارس به عنوان يکي از اصلي ترين زيستگاه گورخر ايراني آماده شده بود محيط زيست براي اجراي پروژه هيچگونه مجوزي صادر نکرد تا اين زيستگاه از نابودي در امان بماند.

 

 

 

به گزارش خبرنگار مهر، منطقه حفاظت شده بهرام گوردر شرق استان فارس و شمال شرقي شهرستان ني ريز قرار دارد. وسعت اين منطقه 40 هزار و 800 هکتار و ارتفاع بلندترين نقطه آن دو هزار و 787 متر بوده و داراي آب و هواي گرم و خشک و بارندگي حدود 200 ميلي متر است.

اين محدوده از سال 1351 با عنوان منطقه حفاظت شده "بهرام گور" تحت مديريت اداره کل حفاظت محيط زيست فارس قرار گرفته است. منطقه حفاظت شده بهرام گور تنها منطقه اي در کشور بوده که جمعيت قابل ملاحظه و پويايي از گورخر ايراني را در خود جاي داده است.

حضور ديگر گونه هاي ارزشمند نظير کاراکال، زاغ بور، هوبره، جبير و... ارزش اکولوژيکي اين زيستگاه پهناور را دو چندان مي کند و تماشاي حيات وحش به خصوص گونه هاي در معرض تهديدي نظر گورخر ايراني، هوبره و زاغ بور در اين منطقه به سادگي امکان پذير است.

در گذشته يوزپلنگ هم در اين منطقه وجود داشته اما در حال حاضر اين گونهدر منطقه از بين رفته است.

منطقه بهرام گور با توجه به اينکه هم منطقه کويري هم دشتي و هم کوهستاني از اهميت زيادي برخوردار است علاوه بر اين در اين منطقه زاغ بور که از گونه هاي اندميک است نيز وجود دارد.

طي مدت اخير خبرهايي مبني بر عبور راه آهن فولاد ني ريز به سيرجان از منطقه بهرام گور به گوش رسيد که اين مسئله باعث نگراني مسئولان محيط زيست استان و دوستداران اين حوزه شد.

دبير موسسه 13 فروردين در اين رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: منطقه حفاظت شده بهرام گور يکي از مناطق بي نظير در کشور است، علاوه بر اين وجود گونه هاي نادر حيات وحش در اين منطقه بر اهميت آن افزوده است.

علي اکبر کاظميني با بيان اينکه بهرام گور اصلي ترين زيستگاه گورخر ايراني است، اظهار داشت: وجود اين گونه نادر بر زيبايي منطقه بهرام گور افزوده به گونه اي که در حال حاضر نزديک به 330راس گورخر در اين منطقه وجود دارند.

وي با اشاره به ايکه نبايد اجازه هيچگونه تجاوزي در اين منطقه داده شود، تاکيد کرد: در اين رابطه بايد تمامي عملياتهاي راهسازي و همچنين معادني که در اطراف اين منطقه حفاظت شده قرار دارند کنترل شود زيرا هرگونه دستکاري در منطقه باعث مي شود حيات گونه ها به خطر بيافتد.

دبير موسسه 13 فروردين ادامه داد: اداره کل محيط زيست استان بايد با ترميم کردن نقاط آسيب ديده منطقه باعث فراهم سازي احياي يوزپلنگ در بهرام گور شود و همچنين منطقه را به محلي براي جذب گردشگر تبديل کند.

وي در خصوص پروژه راه آهن نيز گفت: برنامه هايي در خصوصعبورقطار از وسط اين منطقه وجود داشت که با اقدام به موقع محيط زيست از اين کار جلوگيري شد.



گورخرهاي منطقه بهرام گور

کاظميني گفت: براي انجام هر پروژه راهسازي و يا راه آهن ادارات مربوطه ابتدا فعاليت خود را آغاز و سپس نسبت به دريافت مجوز اقدام مي کنند که اين امر مشکلاتي را از جمله تخريب مناطق به دنبال دارد.

وي تاکيد کرد: در انجام اين گونه عملياتها بايد از نظرات کارشناسان و متخصصان محيط زيست استفاده شود نه اينکه بدون توجه به نظرات و پيشنهادهاي کارشناسان نسبت به انجام هر پروژه اي اقدام شود.

دبير موسسه 13 فروردين در خصوص معايب عبور راه آهن از منطقه حفاظت شده بهرام گور گفت: اين امر اولا آرامش منطقه را بر هم زده و به دنبال آن باعث ايجاد جدايي بين دو قسمت بهرام گور يا جزيره اي شدن آن مي شود و با کوچکترن عامل خارجي حيات وحش از بين مي روند.

وي با بيان اينکه عبور و مرور حيات وحش نيز با مشکل روبرو مي شود، اظهار داشت: هرچه محدوده حفاظت شده بيشتر باشد گونه هاي حيات وحش راحتتر مي توانند غذا پيدا کنند و در صورتيکه راه آهن از وسط منطقه عبور کند حيات وحش براي کسب غذا با مشکل روبه رو شده زيرا محدوده گشتزني کمتر است.

به گفته کاظميني اين پروژه هم اکنون متوقف شده است.

دبير موسسه 13 فروردين گفت: در عملياتهاي راهسازي ارگان مربوطه ابتدا عمليات خود را آغاز و پس از اينکه سرو صداها بلند شد عمليات را متوقف کرده و براي اخذ مجوز اقدام مي کنند.

کارنامي: محيط زيست مجوز نداد

اما در اين ميان مدير کل محيط زيست استان فارس نيز به خبرنگار مهر گفت: اداره محيط زيست براي عبور راه آهن هيچگونه مجوزي نداده و بررسيها را نيز مشروط به اين کرده ايم که حتما بايد بر اساس نظر کارشناسي محيط زيست اقدام کنند.

حسينعلي ابراهيمي کارنامي با بيان اينکه خط راه آهن به ارزيابي زيست محيطي نياز دارد، اظهار داشت: علاوه بر اين خود اين واريانت از وسط منطقه امن عبور مي کرده که اين مسئله مورد تاييد محيط زيست نبوده و قرار شد واريانت آن اصلاح شود و تاکنون هم اصلاحيه به دست ما نرسيده است.

وي گفت: قرار است اين واريانت بر اساس نظر کارشناسان محيط زيست طراحي شود البته اين راه آهن مربوط به فولاد ني ريز - سيرجان است که طراحي اوليه اي که مجريان داده بودند از وسط منطقه حفاظت شده عبور مي کرد که مورد تاييد محيط زيست نبوده و نيست.

مدير کل محيط زيست استان فارس با بيان اينکه کارشناسان محيط زيست در خصوص اين راه آهن پيشنهاداتي داشته اند، اظهار داشت: قرار شده که بر اساس واريانتي که محيط زيست داده کار شود.

ابراهيمي کارنامي تصريح کرد: تاکنون مجريان طرح را به محيط زيست نداده اند در صورتي که قرار است اين طرح به محيط زيست داده شود و ما آن را بررسي کنيم.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

آهو

مسئول حفاظت محيط زيست مه ولات خبر داد:
منطقه نوبهار شکار ممنوع اعلام شد
ايرن- مسئول حفاظت محيط زيست مه ولات از خراسان رضوي خبر داد:منطقه نوبهار به عنوان منطقه شکار ممنوع به فهرست مناطق تحت مديريت حفاظت محيط زيست افزوده شد.

عباس طاهريان با اعلام اين خبر توضيح داد: به منظور توسعه عرصه هاي داراي ظرفيت بالقوه طبيعي براي حفاظت از ذخاير ژنتيکي در جغرافياي شهرستان مه ولات، منطقه نوبهار در اين شهرستان، شکار ممنوع اعلام شد.
عباس طاهريان از زادآوري آهو در منطقه شکار ممنوع نوبهارخبر داد و گفت: با وجود محدوديتهايي از قبيل خشکسالي، اين منطقه توانسته است جمعيت وحوش خود راافزايش دهد و محيط بان ها در ماموريت هاي خود تصاوير بسيار زيبايي از بره آهوان و ساير وحوش ثبت کرده اند.
وي با اشاره به فرارسيدن فصل زادآوري ووحوش، از مردم خواست با ماموران حفاظت محيط زيست جهت حفاظت از تنوع زيستي همکاري نمايند.وي افزود: اين منطقه مشمول قوانين و مقررات مناطق تحت مديريت سازمان محيط زيست بوده و اميد است با همکاري مردم شهرستان مه ولات و همه دوست داران محيط زيست بتوانيم گام هاي موثرتري در حفظ و حراست از اين ثروت هاي خدادادي برداريم و شرايط گردشگري را در منطقه نوبهار فراهم کنيم.


// www.iren.ir //
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


گسترش فرهنگ حفظ منابع طبيعي نيازمند ابزارهاي متنوع علمي و فرهنگي است
ايرن:مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان قزوين گفت:گسترش فرهنگ حفظ منابع طبيعي نيازمند ابزارهاي متنوع علمي و فرهنگي است .

خبرگزاري مستقل محيط زيست:مهندس "هاشم گودرزوند چگيني " با بيان اين مطلب افزود: منابع طبيعي در طول تاريخ حيات بشر ازاهميت خاصي برخوردار بوده وامروزه نيز حيات انسان وابسته به محيط زيست است و حفظ اين منابع در صورتي محقق مي ‌شود که عامه مردم احساس مسووليت کرده و مشارکت آنان باابزارهاي مختلف علمي و فرهنگي جلب شود.
وي اظهار داشت : براي تعميق و گسترش فرهنگ منابع طبيعي نمي توان از يک روش و ابزار استفاده کرد بلکه بايد به نحوي فراگير همه ابزارهاي اطلاع ‌رساني و آگاهي بخشي را به کار گرفت چرا حفظ منابع طبيعي به تمام مردم ارتباط داشته ومختص به قشر خاصي نيست. چگيني اضافه کرد: يکي از راههاي گسترش فرهنگ حفاظت از منابع طبيعي فرهنگ سازي در بين دانش آموزان مدارس است به گونه اي که دانش آموزان از منابع طبيعي و فوايدآن به خوبي آگاه شوند.وي با تاکيد بر اين‌ که مانوس بودن با گياهان براي سلامت انسان مفيد است ،بيان کرد: ارتباط با درختکاري بايد پيوسته باشد تا در دانش‌آموزان به صورت عادت و فرهنگ دربيايد. وي با تاکيد بر اينکه رسانه ‌هاي گروهي نيز نقش اصلي را در اطلاع ‌رساني بر عهده دارند ، گفت :امروزه رسانه‌ها نقش زيادي در يادگيري مردم و حتي طرز فکر آنان دارند و بديهي است پر قدرت‌ترين ابزارهاي اطلاع ‌رساني محسوب مي‌ شوند .مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان قزوين افزود:بنابراين بايد بين رسانه‌ها و سازمان جنگل‌ها ارتباط پايدار و خوبي برقرار باشد تا مردم به طور مستمِر و در تمام طول سال با نظر کارشناسان آشنا شوند و اهميت منابع طبيعي براي آنهاروشن‌تر شود.چگيني تصريح کرد:اگر مردم ارزش منابع طبيعي را بدانند خود به خود در توسعه و حفظ آن کوشا خواهند بود و بسياري از مشکلاتِ ناشي از تخريب اين منابع، يا تصرف غير مجاز عرصه‌ها به وجود نخواهد آمد. وي در پايان يادآور شد:رونق اقتصادي نيز باعث گسترش فرهنگ منابع طبيعي مي ‌شود زيرا مردم درمي ‌يابند براي ادامه درآمدهاي خود، بايد طبيعت را حفظ کنند و در نتيجه حتي کساني که علاقه زيادي به اين مقولات ندارند در عمل به حافظ طبيعت تبديل مي‌ شوند.
چگيني تعاوني مرتعداران را نمونه خوبي براي گسترش فرهنگ منابع طبيعي دانست و افزود:اعضاي اين تعاوني ساکنان روستاها هستند که در قالب تعاوني به فعاليت‌ها مي ‌پردازند و نشان مي ‌دهد براي رسيدن به رفاه اقتصادي، لزومي ندارد منابع طبيعي را تخريب کنيم. // www.iren.ir //

 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

صفحه قبل 1 ... 31 32 33 34 35 ... 39 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , mannane.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com